Balkan Çok Sesli Korusu İzmir Korolar Festivaline Katıldı

     Akademik danışmanlığını ve koro şefliğini Öğr. Gör. Zübeyde OMURTAY’ın yürüttüğü; çoğunluğu Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinden oluşan ve üniversitemizin çeşitli birimlerinden öğrencilerin katılım sağladığı “Balkan Çok Sesli Gençlik Korosu” 11-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında İzmir Çok Sesli Korolar Festivali’ne katıldı.  

     Festival; Edirne, Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş gibi kentlerin yer aldığı, okullar, dernekler ve belediyeler tarafından kurulan 75 farklı koroyu ve 2 bin 600 koristi İzmir’de buluşturdu. Koristler salon konserlerinin yanı sıra Alsancak Vapur İskelesi önü, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Tarihi Asansör gibi alanlarda sokak konserleriyle müzikseverlerle buluştu.

     Balkan Çok Sesli Gençlik Korosunun verdiği konser bitiminde, koroyu uzun süre alkışlayan İzmirli sanatseverlerin istekleri doğrultusunda, 15 dakika sürmesi planlanan konser 30 dakikayı aştı. Çok sesli koronun şefliğini de yapan Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Zübeyde Omurtay, konser sonrasında konseri izleyen sanatseverlere, göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti. Buna ek olarak koristlere bu imkanı tanıyan İzmir Büyük Şehir Belediyesi’ne ve  Balkan Çok Sesli Gençlik Korosu’nun bu festivale katılmasını sağlayan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU’na da ayrıca teşekkür eden Zübeyde OMURTAY, öğrencilerin halkla buluşmalarını sağlamanın onların özgüvenini artırdığını da sözlerine ekledi.

     İzleyiciler tarafından büyük beğeniyle karşılanan Balkan Çok Sesli Gençlik Korosu jüri tarafından “Ritmik Beraberlik ve Ritmik Uyum Ödülü”ne layık görüldü.

Haber fotoğrafları:

Resim
Resim
Bu içerik 19.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 169 kez okundu.